Beveiligings partners

Wat zijn de verschillende voordelen van een holdingstructuur?

Geplaatst op

Ondernemers kunnen werken onder verschillende paraplu’s, bijvoorbeeld een eenmanszaak en vof of een bv. Natuurlijk zijn er nog een aantal, maar dit zijn toch wel de belangrijkste. Het is een belangrijk gegeven, dat wanneer je een eenmanszaak hebt en je bent bijzonder gegroeid de laatste jaren, dan is het slim om bijvoorbeeld een verandering aan te brengen in de paraplu waaronder je werkt. Met deze paraplu bedoelen we de natuurlijke persoon die gestalte geeft in wettelijke zin aan het bedrijf, een rechtspersoon (bv) wat een juridische constructie is of een natuurlijke persoon. In het geval van een eenmanszaak is de eigenaar van de zaak de natuurlijke persoon die het bedrijf gestalte geeft. Het nadeel hiervan is dat deze eigenaar ook aansprakelijk is voor eventuele schulden die komen met een faillissement. Wat kun je hier nou aan doen?  We nemen het hieronder met je door.

Wat is het voordeel van een bv?

Wanneer bespreken over een holdingstructuur en een bv, dan hebben we het eigenlijk over zaken die nauw met elkaar samenhangen. Het is een eenvoudige structuur zo’n holding, waar je als ondernemer veel aan hebt. Wanneer je werkt in je bedrijf, dan neem je bepaalde risico’s, bijvoorbeeld dat klanten niet betalen of projecten slagen niet, et cetera. Dan is het mogelijk om een bv op te richten waardoor je privé vermogen niet aan te spreken is door schuldeisers. Er wordt dus een scheiding gemaakt tussen privévermogen en zakelijk vermogen wanneer we het hebben over een bedrijf dat werkt met een bv. 

Voordeel holdingstructuur

Er is nog een mogelijkheid om nog meer risico af te wenden bij het ondernemen, namelijk de holdingstructuur. In deze structuur hebben we te maken met een hoofdbv, dit noemen we ook wel de moederbv, daaronder hangen een of meerdere werkbv´s of dochterbv´s. In deze laatste bv´s gebeuren de dagelijkse werkzaamheden. Daarmee worden ook de risico´s genomen. De moederbv waakt over het onroerend goed van het bedrijf. Wanneer een werkbv omvalt, dan staat het onroerend goed (en andere zaken) veilig gestald in de moederbv. Dit is dus niet aan te spreken door schuldeisers. De moederbv (holding) en de dochterbv (de werkbv) zijn aparte rechtspersonen. Een werkmaatschappij oprichten en dus met een holdingstructuur gaan werken, is een zeer effectieve manier om bedrijfsrisico te beperken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden