Beveiligings partners

Beveilig je cashflow, ga voor freelance factoring

Geplaatst op

Er zijn de afgelopen jaren veel freelancers bijgekomen. Dit heeft te maken met de financiële crisis die ervoor gezorgd heeft dat er veel minder baanopties waren, de werkgelegenheid was dus niet echt best in die tijd. Mensen die afgestudeerd zijn in deze periode moesten allerlei creatieve oplossingen verzinnen om aan inkomsten te komen. Sommige van hen zijn freelancer geworden. Dit zijn dan degenen met geluk, want er zijn ook talloze mensen die bijvoorbeeld in lager betaalde banen terechtgekomen zijn, bijvoorbeeld in callcenters. Dat kan natuurlijk heel leuk zijn voor bepaalde mensen, maar de meeste mensen vinden dit toch niet echt heel erg uitdagend werkt. 

Hoe het ook zij, freelancers zijn er genoeg en ze staan voor verschillende uitdagingen. Een daarvan is een veilige cashflow. In deze blog gaan we je vertellen wat dit laatste inhoudt en hoe je deze kunt beveiligen. Het gaat hier om een financiële veiligheid. Lees snel verder om te ontdekken hoe dit in elkaar zit. 

Factoring als bescherming

Wanneer je als freelancer aan het werk gaat, ben je afhankelijk van de betalingen van je klanten. In de regel zijn freelancers geen grote kapitalisten met een bedrijf dat reserves heeft. Je zou freelancers als een kleine startup kunnen zien. Het is heel belangrijk dat de cashflow regelmatig is. Wanneer klanten niet betalen is het erg problematisch voor de freelancer. Gelukkig zijn er opties om het risico terug te dringen. Dit is te doen met het hele slimme factoring. Dit is uit Amerika over komen waaien en tegenwoordig erg populair onder freelancers. Het hele principe is eenvoudig: een bedrijf schiet jouw de factuur voor, en zij rekenen hiervoor een percentage, dit noemen we de fee. Op deze manier koop je dus als het ware het risico op wanbetaling af.

Kan iedereen factoring krijgen?

Het leuke is dat in principe iedereen gebruik kan maken van factoring, wel is het belangrijk om te kijken welk bedrijf bij je past. Sommige bedrijven hanteren namelijk omzetcriteria, terwijl andere bedrijven dit niet doen. Je moet dus goed kijken welk bedrijf past bij jouw jaarlijkse omzet. Op deze manier kun je dus heel gemakkelijk het risico terugdringen en je cashflow beveiligen. Voor onze is het duidelijk: ben je een freelancer, ga dan voor factoring. Factoring is beschikbaar als freelance factoring, maar ook als factoring voor ondernemers met personeel. Succes!

Gerelateerde berichten

Het belang van onderhoud aan brandblussers

Brandblussers spelen een cruciale rol in de brandveiligheid van gebouwen en voertuigen. Ze bieden de eerste verdedigingslinie tegen brand, waardoor...

Lees meer

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden